Verhalen

Alice en Jorg en hun twee zoons op een speeltoestel in de speeltuin

Apeldoorn is de leukste stad van de wereld

Is dit gezin niet thuis? Dan zijn ze waarschijnlijk aan het sporten. Dat doen ze namelijk allemaal fanatiek. Alice en Lev vinden het leuk om te vloggen en willen op die manier ook graag Apeldoorn laten zien.

Erik en Zoë staan op het balkon van hun huisje

We dragen graag bij aan een nog mooier Apeldoorn

Erik en Zoë zijn twee echte duizendpoten. Naast hun werk zijn ze graag buiten te vinden om te wandelen, te skeeleren of te mountainbiken. Ze zijn vrijwilliger bij gymvereniging KDO en vervullen een sociale rol in hun buurt.

Harry en Andrea met hun dochters in de speeltuin

Een Facebookgroep voor de buurt om meer in contact te komen

Harry en Andrea en hun kinderen wonen nu vier jaar in Apeldoorn. Ze wonen in de nieuwbouwwijk Schatkamer van Zuid. Doordat de wijk nog in opbouw is, hebben ze nog weinig contact met de buren. Wel heeft Andrea een Facebookgroep opgezet voor de buurt, waar het contact steeds meer op gang komt.

Vader en moeder lopen met twee zoontjes op straat

Elk jaar een afspraakvrije dag om spontaan op bezoek te gaan

Twee jaar geleden kwam Samer naar Apeldoorn vanuit het in oorlog verdeelde Syrië. Hij leerde hier de taal, deed vrijwilligerswerk en heeft sinds kort een baan als hovenier. Hij kreeg een huis en woont er nu samen met zijn vrouw Maisaa en hun tweeling Mayar en Marcel van bijna vier jaar. Samer: “We vinden Apeldoorn een hele leuke stad. Het is hier rustig, veilig en er wonen aardige mensen”.

Gezin bestaande uit meerdere generaties zitten gezellig voor hun huis

Apeldoorn is een actieve stad met veel ruimte om te ravotten

Ida verhuisde ruim dertig jaar geleden met haar ouders en zus vanuit Den Helder richting Apeldoorn. Nu woont zij samen met haar ouders en dochters in de Vogelbuurt in Apeldoorn Zuid. Volgens het gezin een gezellige en multiculturele buurt, waar mensen nog de tijd nemen om een praatje te maken.

Frans en Anieta staan tussen houten palen in de natuur

Apeldoorn is gewoon een knus dorp, met stadse fratsen

Frans en Anieta omschrijven zichzelf als ‘een actief gezin’ en ‘zeer betrokken bij Apeldoorn’. De stad heeft volgens hen veel te bieden en met hun deelname aan Gezinsstad Apeldoorn willen ze anderen motiveren om hieraan deel te nemen en te kijken naar al het moois dat er in de stad te vinden is.

Vader en moeder met twee kinderen zittend voor huis op boomstam

Houd Apeldoorn aantrekkelijk zodat jongeren hier blijven wonen

Daniël en Nienke wonen hun hele leven in Apeldoorn. Het vertrouwde gevoel uit hun jeugd geven ze nu door aan de meiden. Typisch Apeldoorn vinden ze Paleis het Loo, het groen en de rust op zondag. Ze gaan graag naar de markt, Park Zuidbroek en kinderboerderij Laag Buurlo.

Vergroot contrast