Generaties verbinden

Andere leeftijdsgroepen en culturen ontmoeten, samen dingen ondernemen, meedoen in de samenleving.

Bij een aantrekkelijke gezinsstad denk je misschien vooral aan gezinnen met jonge kinderen. Maar onze gemeente is er voor álle inwoners. We zien dat mensen van verschillende leeftijden, leefstijlen en culturen steeds minder contact met elkaar hebben. En dat is jammer, want we kunnen juist zoveel van elkaar leren en voor elkaar betekenen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen niet eenzaam worden en iedereen er toe blijft doen in de samenleving. Bijvoorbeeld door mensen meer met elkaar in contact te brengen, samen deel te nemen aan leuke sport- en spelactiviteiten of dit zelf te organiseren. Heb jij goede plannen waarmee we generaties en culturen met elkaar kunnen verbinden? Dan horen we dat graag!

groep betrokken jongeren
Generaties verbinden

Jeugdparticipatie!

5 likes
0 reacties
allochtone en autochtone dame
Generaties verbinden

Buddy to Buddy: ken jij je nieuwe buren al?

4 likes
0 reacties
Generaties verbinden in Apeldoorn? Dat kan vast nog beter!
Generaties verbinden

Generaties verbinden in Apeldoorn? Dat kan vast nog beter!

2 likes
0 reacties
 • verhaal

  Elk jaar een afspraakvrije dag om spontaan op bezoek te gaan

  Twee jaar geleden kwam Samer naar Apeldoorn vanuit het in oorlog verdeelde Syrië. Hij leerde hier de taal, deed vrijwilligerswerk en heeft sinds kort een baan als hovenier. Hij kreeg een huis en woont er nu samen met zijn vrouw Maisaa en hun tweeling Mayar en Marcel van bijna vier jaar. Samer: “We vinden Apeldoorn een hele leuke stad. Het is hier rustig, veilig en er wonen aardige mensen”.

  Lees verder
 • verhaal

  Houd Apeldoorn aantrekkelijk zodat jongeren hier blijven wonen

  Daniël en Nienke wonen hun hele leven in Apeldoorn. Het vertrouwde gevoel uit hun jeugd geven ze nu door aan de meiden. Typisch Apeldoorn vinden ze Paleis het Loo, het groen en de rust op zondag. Ze gaan graag naar de markt, Park Zuidbroek en kinderboerderij Laag Buurlo.

  Lees verder

Meer berichten

Vergroot contrast