Buitenruimte voor iedereen

Tiny Forest: een minibos midden in de stad

Help ons bij het vinden van drie nieuwe locaties

Vorig jaar plantten we in de wijk Zevenhuizen een eerste Tiny Forest: een minibos ter grootte van een tennisbaan, midden in de stad. In 2019 komen er in Apeldoorn drie Tiny Forests bij. Samen met IVN Natuureducatie zoeken we scholen of buurtbewoners die een fijne plek voor een Tiny Forest weten in hun buurt, die het minibos willen aanplanten én adopteren.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een inheems bos van 250 tot 400 m2. Dit bos is een prettige plek voor insecten, vogels, kleine zoogdieren én mensen. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in deze groene en gezonde plek in de buurt. En kinderen krijgen les in het buitenlokaal dat naast het Tiny Forest wordt aangelegd.

Realiseer een stukje natuur in de buurt

Jij kunt ons helpen om Apeldoorn weer een stukje groener te maken. Ben je enthousiast over dit idee en wil je een stukje natuur in jouw buurt helpen realiseren? Mobiliseer dan de scholen en enthousiastelingen in je omgeving en maak het mogelijk! Hier vind je meer informatie over wat het betekent om een Tiny Forest te realiseren. Ook vind je daar de criteria waaraan een goede locatie voldoet. Je kunt je hier tot en met zaterdag 4 mei 2019 aanmelden. Eind mei worden de drie locaties voor de Tiny Forests bekend gemaakt.

Vragen of meer weten?

Neem contact op met projectleider Maartje Langeslag van IVN Natuureducatie, m.langeslag@ivn.nl, 06 33 58 67 58.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast