Generaties verbinden

Terug naar de oorsprong

Wat is Apeldoorn eigenlijk voor stad, waar komen we vandaan en wat hebben we allemaal meegemaakt? Welke verhalen zitten verscholen achter welke gebouwen? Welke fietsroutes vertellen mij iets over onze stad? En waar kan ik informatie vinden over vroeger, als ik dat leuk of interessant vindt? Dit en nog véél meer is een taak van de mensen die zich bezighouden met erfgoed-educatie. Met als doel om de generaties dichterbij te brengen, mensen te informeren, maar met name ook door jongeren te betrekken bij onze historie. Vleugjes geschiedenis, cultuur, architectuur en kunst.

Saai? Nee.. helemaal niet!

We kunnen ontzettend veel leren van onze oorsprong. Bovendien brengen onze partners alles op zo’n toegankelijke en laagdrempelige wijze, dat je gaat ervaren dat, hoe meer je weet, hoe leuker het wordt! En het meeste is nog gratis ook.

Waar kun je aan meedoen?

Bijvoorbeeld aan leuke stadswandelingen, door het centrum of door een wijk van Apeldoorn. Met historisch, 18e-eeuws, eind 20e-eeuws tot modern karakter van de stad: de 25 gidsen van het gidsencollectief leiden je graag rond. Inwoners van Apeldoorn staan vaak versteld van de dingen die ze nu pas voor het eerst echt zien! Ga naar www.apeldoornsgidsencollectief.nl/agenda en check welke wandelingen op het programma staan.

Oh ja, en als je onderweg monumenten tegenkomt én je hebt een QR-scanner op je telefoon, dan kun je op zo’n 20 monumenten in Apeldoorn een plaatje scannen waarmee je meer informatie ophaalt over het monument. Je komt dan op de website van het Geheugen van Apeldoorn, die ook  op mobiele telefoon zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast