Buitenruimte voor iedereen

Uitdagende schoolpleinen

Er zijn al een aantal mooie en bijzondere schoolpleinen in Apeldoorn. Maar er zijn ook schoolpleinen die nu nog bestaan uit tegels met een hek er om heen. Wij vinden dat een schoolplein juist een plek moet zijn waar kinderen kunnen bewegen en spelen. Als de schoolpleinen groener worden ingericht, dan is dat fijn om in te spelen, maar het helpt ook om bij grote regenbuien het water op te vangen. Daarnaast denken we dat schoolpleinen ook na schooltijd goed gebruikt worden om te spelen of om elkaar in de buurt te ontmoeten. We gaan daarom de komende jaren werken aan uitdagende en openbare schoolpleinen. Samen met de scholen, buurtbewoners en andere partijen. Dat lijkt makkelijk, maar dat is niet zo!

De buitenruimte is een plek van ons allemaal. En wat zou het fijn zijn om de schoolpleinen van alle 84 scholen in onze gemeente daaraan toe te voegen. Vanaf 2019 kunnen scholen die een meer uitdagender, groener en openbaar toegankelijk schoolplein wensen, een aanvraag doen hiervoor. Hoe dat kan, laten we je hier begin volgend jaar weten.

Wat kun jij doen?

Wil jij dat jouw schoolplein ook uitdagender en groener wordt en wil je er ook na schooltijd kunnen spelen? Laat jouw school dan komend jaar ook een aanvraag doen. Wil je ons ook je behoeftes, tips, wensen en ideeën laten weten via onze vragenlijst hieronder? Alvast hartelijk bedankt!

Op deze website houden we je natuurlijk op de hoogte van hoe het gaat. We delen onze mijlpalen met je via updates op deze pagina.

Vragenlijst schoolpleinen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Updates

10 juni 2019

Eerste acht scholen krijgen subsidie voor schoolplein toegekend!

2 mei 2019

Kinderburgemeester en ambtenaren bekijken schoolpleinen

8 april 2019

Een groen schoolplein voor alle kinderen

21 maart 2019

Aanvraag gemeentelijke subsidie geopend

13 december 2018

Provinciale subsidie voor het vergroenen van je schoolplein

Vergroot contrast