Gezond & veilig opgroeien

Scholieren VC Walterbosch aan de slag voor gemeente

Woensdag 4 april ontvingen scholieren Havo/VWO van het Technasium op het Veluws College Walterbosch gastcolleges van de gemeente Apeldoorn. De scholieren werden uitgedaagd met opdrachten over kunst, spelen & bewegen en het Plein van de Stad.

In groepen van 4 gaan ze komende tijd aan de slag met de opdracht die hen het meeste aanspreekt. Het eindresultaat per groepje wordt eind mei door middel van een A3-poster, een filmpje van 2 minuten én een maquette aan de opdrachtgever gepresenteerd.

Aan de slag met echte vraagstukken

De eerste opdracht betreft de kunst in de openbare ruimte. We dagen de scholieren uit mee te denken en zichzelf af te vragen wat mist er nog op kunstgebied in Apeldoorn? Wat voor soort kunst zou er nog bij moeten/kunnen komen? En hoe pakken we dat dan aan?

De tweede opdracht is gericht op het thema spelen, bewegen en ontmoeten, een heel belangrijk thema voor gezinsstad Apeldoorn. We willen graag weten hoe jongeren hun woonplaats ervaren en willen kinderen actief betrekken. De vraag die bij deze opdracht speelt is: Wat moet er aan de binnenstad veranderen of toegevoegd worden zodat het fijn en plezierig is voor kleuters, kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs?

Het Plein van de Stad is als derde opdracht aangeboden. Afgelopen december stemden meer dan 25.000 Apeldoorners massaal op hun favoriete ontwerp van het Plein van de Stad. Het ontwerp “De Markthal” kwam als winnaar uit de bus! De opdracht voor de scholieren richt zich op de markt.  Hoe kan de elektriciteitsvoorziening zo geregeld worden dat de daadwerkelijke gebruiker betaalt? En hoe kunnen we dit nieuwe Marktplein met de open Markthal zo goed mogelijk inrichten? Het eindresultaat is straks te vinden op www.pleinvandestad.nl!

 

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast