Generaties verbinden

Mobuur, elektrisch vervoer in de wijken Kerschoten en De Naald

Inwoners van de wijken Kerschoten en De Naald kunnen sinds een half jaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur gebruik maken van Mobuur. Mobuur is er voor alle wijkbewoners. Of je nu naar een afspraak met de huisarts moet, even boodschappen wilt gaan doen of gewoon een kop koffie gaat drinken met een vriend of vriendin. Je kunt Mobuur altijd benaderen, ook als je wat minder mobiel bent. De vrijwillige chauffeurs helpen je bijvoorbeeld graag bij het in- en uitladen van de boodschappen. Wanneer je Mobuur belt, staat er binnen 15 minuten een auto bij je voor de deur. Een ritje kost € 1,50 en ga je binnen het uur weer terug, dan betaal je niets extra!

Vrijwilligers worden?

Mobuur wordt gerund door een groep van 35 vrijwilligers, die ondersteund wordt door een coördinator. De vrijwilligersgroep is zeer gemêleerd: leeftijden variëren van 25 tot 75 jaar. Mensen die al met pensioen zijn, mensen die (tijdelijk) zonder werk zitten, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen die graag iets voor een ander betekenen naast hun betaalde baan –  ze zijn allemaal welkom bij Mobuur.

Ook een buur helpen met vervoer? Meld je! Mobuur biedt je een fijn team om in te werken en een interne opleiding. Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent (minimaal een dagdeel in de week).

Contact

Email: contact@mobuur.nl
Telefoon: 06 30 47 89 79

Website: www.mobuur.nl

Innovatief vervoer

Mobuur is een gezamenlijk initiatief van wijkbewoners, wijkraad Kerschoten, wijkraad De Naald, duurzaamheidsproject KEN en zorg- en welzijnsorganisaties Stimenz en Riwis. Gemeente Apeldoorn steunt Mobuur met een opstartsubsidie en kennis en advies.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Updates

4 maart 2019

Gebied wordt uitgebreid!

Vergroot contrast