Gezond & veilig opgroeien

Wie wordt kinderburgemeester van Apeldoorn?

Wie wordt onze eerste kinderburgemeester? Lijkt jou dat supercool om te zijn en wil je kans maken? Zit je in groep 7 of 8 van een basisschool in gemeente Apeldoorn? Stuur dan vóór 3 december een leuk filmpje van max. 45 seconden van jezelf naar kinderburgemeester@apeldoorn.nl. Vertel daarin wie je bent, wat je leuk vindt en wat jij belangrijk vindt voor kinderen in Apeldoorn. Je mag je filmpje ook op Youtbue of Vimeo plaatsten en ons de link mailen. Wie weet sta jij volgend jaar naast burgemeester Berends!

Binnenkort staat onze burgemeester er niet meer alleen voor! De gemeente Apeldoorn is op zoek naar een kinderburgemeester. Alle kinderen die wonen in de gemeente Apeldoorn kunnen nu ‘solliciteren’ op deze functie.

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de belangen van kinderen. Want die kunnen maar zo ondergesneeuwd raken tussen al die ‘belangrijke’ grote-mensen-belangen. Hij of zij helpt en adviseert de burgemeester bij allerlei (kinder)activiteiten. Samen met andere kinderen kan de kinderburgemeester ook ideeën bedenken voor leuke nieuwe activiteiten in en rond Apeldoorn.

Kans maken?

Om kans te maken op deze functie moet je in groep 7 of 8 van een van de basisschool zitten. Je kunt ‘solliciteren’ door een leuk filmpje van maximaal 45 seconden van jezelf te sturen naar kinderburgemeester@apeldoorn.nl vóór maandag 3 december. Je mag het filmpje ook uploaden naar Youtube of Vimeo en de link mailen. Vertel daarin bijvoorbeeld wie je bent, wat je leuk vindt en wat jij belangrijk vindt voor kinderen in Apeldoorn. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december worden de filmpjes beoordeeld door een jury. De filmpjes die uitgekozen zijn komen op deze website te staan. Van maandag 10 tot en met vrijdag 21 december kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Begin 2019 wordt bekend gemaakt wie de eerste kinderburgemeester van Apeldoorn is.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Updates

6 december 2018

Aanmelding gesloten

Inmiddels is de termijn om je aan te melden verstreken. De jury is druk aan het overleggen welke drie kinderen straks stemmen mogen verzamelen om dé Kinderburgemeester van 2019 te worden in Apeldoorn. Nog even geduld dus, volgende week maken we de genomineerden bekend…spannend!

De drie genomineerden zijn bekend. Breng nu je stem uit op jouw favoriet!

22 december 2018

Je kan niet meer stemmen!

Je kan niet meer stemmen op de nieuwe kinderburgemeester. De stemmen worden nu geteld en op 3 januari wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend wie de eerste kinderburgemeester van Apeldoorn is geworden!

Apeldoorn heeft een kinderburgemeester

Vergroot contrast