Gezond & veilig opgroeien

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) werkt aan een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De gemeente Apeldoorn deelt deze ambitie, daarom is Apeldoorn sinds oktober 2014 officieel JOGG gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inspant om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Met plezier naar een gezonde leefstijl

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de zeven te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom focust de JOGG-aanpak zich op de omgeving van het kind. Zo brengen we letterlijk een beweging op gang waarmee we kinderen en jongeren stimuleren dagelijks meer te bewegen en gezonder te eten en drinken. JOGG laat kinderen én hun ouders zien dat je altijd een ‘gezonde keuze’ kunt maken. Bewegen en sporten kan zó makkelijk zijn. En dat niet alleen… vaak is het ook gewoon heel erg leuk! Het hoeft echt niet altijd bij een club of vereniging. Denk ook aan klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school…Of dansen in de woonkamer!

Doe mee!

De JOGG-aanpak is van en voor iedereen: de hele buurt, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders helpen mee aan een gezonde jeugd. Wil je zelf aan de slag met bewegen en gezonde voeding? Kijk dan voor meer info op apeldoorn.nl/jogg. Veel plezier! Heb je een goede tip voor ons of wil je laten weten hoe jouw gezonde leefstijl eruit ziet? Laat dan hieronder een reactie achter.

 

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Updates

5 februari 2019

Teken mee voor een rookvrij kinderspel

Vergroot contrast