Buitenruimte voor iedereen

Jong en oud ontwerpen ontmoetingsveld aan de Zichtweg

Het speelveld, of inmiddels beter, het ontmoetingsveld aan de Zichtweg wordt ingrijpend aangepast. Twee jaar geleden was er veel spanning tussen ouderen en de jeugd. Een verhard basketbalveld en een groot grasveld lagen vlak bij elkaar, maar alleen het verharde basketbalveld naast de appartementen werd gebruikt. Dat gebeurde met veel lawaai en zorgde voor overlast. Het grasveld werd niet gebruikt vanwege de vele honden uitwerpselen. Met de inzet van Stimenz zijn de jeugd en ouderen met elkaar gaan praten. Beide groepen werden uitgedaagd om samen een plan te maken van hoe zij denken dat het ontmoetingsveld eruit moest komen te zien.

Zichtweg_maquette

Aan de hand van tekeningen en manquettes werden hun ideeën aan de Gemeente Apeldoorn gepresenteerd. Opmerkelijk was de deal tussen jeugd en ouderen over de speelfaciliteiten. De jeugd ging akkoord met het verwijderen van het verharde basketbalveld, op voorwaarde dat op het veld een goede voetbalvoorziening komt. Verder wordt er een hekwerk rondom het grasveld en er worden zitgelegenheden geplaatst. Er komen wat speeltoestellen voor kleine kinderen en beweegtoestellen die gebruikt kunnen worden door o.a. de ouderen. Voor de jeugd wordt een fitnesstoestel geplaatst en er komt een Join the pipe watertappunt.

Het hek is inmiddels al geplaatst en ook staan er twee picknickbanken nu. Deze eenvoudige ingreep heeft al voor een enorme verandering in gebruik van het veld gezorgd. Waar mensen eerder nooit gingen picknicken of buiten feestjes hielden, is het ontmoetingsveld nu een druk bezochte plek geworden voor iedereen.

Begin 2019 zijn alle werkzaamheden afgerond en wordt het ontmoetingsveld officieel geopend.

Wat vind jij van het vernieuwde ontmoetingsveld? Like dit bericht of laat het ons weten via een reactie hieronder.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Updates

8 april 2019

12 april 15.30-19.00 uur Openingsfeest ontmoetingsveld Zichtweg

Opening Zichtweg poster

Vergroot contrast