Buitenruimte voor iedereen

Help mee klimaatverandering tegen te gaan

Raad van kinderen Waterschap Vallei en Veluwe onthult klimaatboodschap
De Raad van Kinderen van Waterschap Vallei en Veluwe heeft meegedacht over de vraag hoe het Waterschap de regio kan helpen om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Op de Dag van de Duurzaamheid woensdag 10 oktober  hebben de kinderen op het Marktplein van Apeldoorn een belangrijke boodschap onthult om klimaatverandering tegen te gaan.

Samen maken we Apeldoorn klimaatproof & groen! Maak groene daken, haal je tegels eruit en doe planten erin. Dit zorgt voor minder wateroverlast, verkoeling en meer leefruimte voor dieren.

Gemeente Apeldoorn ondersteunt dit initiatief van harte omdat dit aansluit bij onze missie om een fijne gezinsstad te creëren. Daarom hebben we de kinderen de mogelijkheid geboden om hun boodschap te laten zien aan de inwoners van onze gemeente.

Première animatiefilm klimaatboodschap op 17 oktober

Op 17 oktober laat het Waterschap aan de kinderen zien wat ze met de adviezen van de kinderen gaan doen. Én zal één van de klimaat ideeën uitgewerkt gepresenteerd worden aan de Raad van Kinderen middels een animatiefilmpje tijdens een heuse première in Filmhuis Gigant. Een van de kinderen speelt hierin een hoofdrol. Na 17 oktober is het filmpje o.a. te zien op deze website en die van het Waterschap te zien.

Weten wat jij kunt doen?

Ook jij kunt helpen de klimaatverandering tegen te gaan! Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat het regenwater van je dak niet langer direct in het riool verdwijnt. Hiermee voorkomen we samen dat het riool overstroomt en kun je het regenwater gebruiken om je planten water te geven. Gemeente Apeldoorn wil haar inwoners stimuleren om de regenpijp bij de woning af te koppelen van het riool en stelt daarom een subsidie beschikbaar die je hier kunt aanvragen.

Let op! Vraag de subsidie aan voordat je begint met het afkoppelen.

Op www.apeldoorn.nl/regenwater lees je wat je nog meer kunt doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast