Buitenruimte voor iedereen

Gezinsstad ontmoetingsreis

Ruim 20 raadsleden fietsten donderdag 6 juni met ons mee langs verschillende locaties in Apeldoorn. Enthousiaste Apeldoorners vertelden hen meer over hun werk of project. Het draaide om projecten die we vanuit het programma Gezinsstad van de gemeente Apeldoorn ondersteunen of faciliteren.

Programma

We fietsten onder andere naar de Passe-Partout school in het centrum. Deze school investeert veel in bewegend leren. En is één van de scholen die met subsidie van de gemeente aan de slag gaat met hun schoolplein. Kinderburgemeester Sibel zit hier ook op school en vertelde de raadsleden meer over de plannen. Daarna volgde een bezoek aan de mensen die betrokken zijn bij het Nijntje beweegprogramma. Zij gaven uitleg en een mini-demo op de Meester Lugtmeijer school. Tot slot werd het project aan de Zichtweg bezocht. Hier hebben de gemeente, buurtbewoners, ‘Zuid doet Samen’, Stimenz en fysiotherapeuten uit de wijk samen een multifunctionele speel- en ontmoetingsplek gerealiseerd. Een prachtig voorbeeld van hoe ergernissen in de wijk, zoals hondenpoep op het grasveld en geluidsoverlast van voetballende jongeren, opgelost kunnen worden door samen te werken. Het ontmoetingsveld wordt nu gebruikt door jong én oud die samen genieten van deze plek in de wijk.

Geslaagde avond

Het was een onwijs geslaagde avond! Dit mede dankzij het aanstekelijke enthousiasme van alle betrokkenen. Dat motiveert enorm om samen verder te bouwen aan onze mooie gezinsstad. Dank ook aan onze ambassadeurs Erik, Zoë, Nienke en Martijn die mee fietsten om de raadsleden over hun rol te vertellen.

Foto verslag

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast