Gezond & veilig opgroeien

Familiesportdag: van blissballs tot wedstrijd volleybal

Op 28, 29 en 30 mei was Omnisport Apeldoorn de plek waar de Nederlandse volleybaldames streden in de Volleyball Nations League. Rond Omnisport was van alles te zien en te beleven deze dagen. Zoals bijvoorbeeld de Urban Pole Vault Series. Op Hemelvaartsdag gingen vijf van onze ambassadeursgezinnen en vijf gezinnen die verblijven in het AZC in Apeldoorn samen naar de familiesportdag. Ambassadeurs Erik en Zoë schreven het verslag van deze dag en Anieta vlogte erover.

We zijn door de organisatie van Gezinsstad Apeldoorn uitgenodigd voor de familiesportdag in het Omnisport te Apeldoorn. Deze middag zijn er verschillende clinics en workshops, allen in het teken van de Apeldoornse kernsporten.

Als echte Apeldoorners kwamen wij natuurlijk op de fiets naar het Omnisport. Het regende een beetje, maar wij besloten dat dat de pret niet ging drukken vandaag.  Samen met andere ambassadeurs en een aantal gezinnen uit het AZC, zijn we ontvangen door niemand minder dan Robert Horstink (voormalig internationale volleybalspeler).

Het was een superleuke dag en we vonden het erg leuk om op deze manier kennis te maken met de sporten en de topsporters. Vooral de wedstrijd als afsluiter was erg gaaf. Erik en Zoë

Na zijn motiverend welkomstwoord zijn we het grote opblaasvolleybalveld in gegaan om daar te starten met de volleybalclinic. Al dribbelend, gooiend en duikend werden ons de kneepjes van de sport bijgebracht, superleuk! Als finalespel mochten we gaan smashen. Dat viel nog best tegen, maar uiteindelijk kregen we het onder de knie. En natuurlijk mocht de yell met de kleine sterren niet ontbreken. Het volgende onderdeel liet niet lang op zich wachten. Als echte vips kregen we een kijkje achter de schermen in het Omnisport. Wat een complex! We waren blij dat Robert ons voorging zodat we wisten waar we heen gingen. Na een tour langs de tribunes en de catacomben van het gebouw, kwamen we midden op het veld uit waar de Nederlandse volleybal dames later deze dag hun wedstrijd tegen Polen zouden spelen. Gaaf om vanuit dat oogpunt de hal te bekijken. Wat is het toch groot.

Na deze bijzonder ervaring gingen we naar de volgende topsporter die stond te popelen om ons te ontvangen. Debby Stam (voormalig internationale volleybalspeelster) heeft ons door middel van een presentatie een voorlichting gegeven over verantwoord snacken. En hoe kun je dit nou het beste ervaren? Precies, door zelf gezonde snacks te leren maken. Fruitpizza, fruitsticks, chocolademousse, fruitdranken en verschillende soorten blissballs werden gemaakt. En natuurlijk daarna met z’n allen proeven en genieten!

Na deze gezonde en verantwoorde clinic mochten we toeschouwer zijn van de wedstrijd Urban Pole Vault Series. Polsstokspringers uit verschillende landen lieten hun kunsten zien op diverse hoogtes. Wat komen die springers hoog!  Met een stok van ongeveer 5 meter lopen ze rond de 30 km per uur richting de dwarslat. En hoppakee, ze vliegen zo over de stok heen om vervolgens te landen op de dikke mat. Tijdens de wedstrijd heeft Eelco Sintnicolaas ons laten zien en ervaren hoe het is om zo’n stok vast te houden. Daarbij heeft hij kort uitgelegd wat de technieken zijn en hoe het moet. Gelukkig hebben we niet zelf hoeven springen, want dat zag er erg moeilijk uit. En wat was die stok zwaar!

Na wat spelen en springen in de oefenkooi van het Omnisport zijn we via de vip ingang het Omnisport in gegaan. De wedstrijd Nederland tegen Polen gingen wij bijwonen. Wat een sfeer! Oranje en Poolse fans door elkaar die onder begeleiding van een deejay en een hele fanatieke spreker de zaal klaarmaakte voor de wedstrijd. En wat was de wedstrijd spannend. Polen won de eerste set waarna de oranje dames zichzelf terug in de wedstrijd speelden door 1-1 te maken. Helaas waren de Poolse dames te sterk voor de Nederlanders. Maar ze hebben tot de laatste punt alles gegeven wat ze in zich hadden. Super goed gedaan. Polen heeft uiteindelijk met 3-1 gewonnen.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Lia Gerritsen
4 juni 2019

Wat leuk Erik en Zoë, mooie ervaring!

Updates

4 juni 2019

Videocompilatie van de familiesportdag 30 mei

Vergroot contrast