Buitenruimte voor iedereen

Eerste acht scholen krijgen subsidie voor schoolplein toegekend!

Met een nieuwe subsidieregeling helpen we scholen om hun schoolpleinen duurzamer en uitdagender te maken. Tot 1 mei konden scholen hun projectplan voor hun schoolplein indienen. Elf scholen dienden een ontwerp in en deze week hebben de eerste acht scholen te horen gekregen dat zij subsidie krijgen voor hun plein! Het gaat om: Passe-Partout locatie centrum, De Diamant locatie Het Rooster, Willem van Oranje, De Ontdekking, De Zonnewende, locaties Ravelijn en Keerkring, De Eendracht en de Anne Frankschool.

We zijn ontzettend blij met dit resultaat en de mooie ontwerpen die ingestuurd werden. Zowel de leerlingen van deze scholen als de kinderen uit de buurt van de scholen zullen ongetwijfeld heel blij zijn met het eindresultaat als de plannen gerealiseerd zijn!

We weten het allemaal: buiten spelen is goed voor kinderen. Ze bewegen meer en komen in contact met de natuur. Omdat kinderen een groot deel van hun tijd op school doorbrengen, kunnen scholen hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast zijn schoolpleinen een belangrijke speelplek voor de buurt. Een voorwaarde voor de subsidie is dan ook dat het om pleinen gaat die na schooltijd in ieder geval tot 20.00 uur toegankelijk zijn voor buurtkinderen.

Lees op de website van gemeente Apeldoorn nog veel meer over deze subsidieregeling, de voorwaarden en hoe de selectie in z’n werk ging.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Updates

2 september 2019

Kinderen OBS De Eendracht blij met nieuw schoolplein

Vergroot contrast