Generaties verbinden

Buurtcamping Matenpark

Elk jaar gaan buurtbewoners door heel Nederland op vakantie in hun eigen park. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is. Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

Onvergetelijke ontmoetingen

Verschil in inkomen is een van de grootste oorzaken voor kloven in onze samenleving. Een kwart van de Nederlanders kon in 2018 niet met vakantie gaan. De Buurtcamping zorgt ervoor dat iedereen, met en zonder tent, kan kamperen in het park om de hoek. Een derde van de kampeerplekken is voor betalende buren, een derde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen. En nog eens een derde is voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, zij kamperen met fikse korting. Zo zorgt de Buurtcamping voor onvergetelijke ontmoetingen tussen mensen uit verschillende leefwerelden.

De Buurtcamping komt naar Apeldoorn!

Inwoners van wijk de Maten kunnen van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli op een gemoedelijke pop-up camping in een park in de wijk kamperen en zo hun buren van alle leeftijden en achtergronden beter te leren kennen. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het ons-kent-ons gevoel.

Boek nu je minivakantie en kom kamperen in het Matenpark van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli. Je geniet een weekend lang van de natuur, je eigen buurt, lekker eten en drinken, allerlei activiteiten én natuurlijk van het contact met elkaar. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het buurtgevoel.

Logo buurtcamping Matenpark

Inschrijven

Vanaf nu kun je je aanmelden voor de eerste Buurtcamping in Apeldoorn. Ga naar matenpark.debuurtcamping.nl en meld je aan. Wacht niet te lang, want vol=vol!

Kosten

We willen graag een mooie mix aan buurtbewoners op de camping. Daarom is 1/3 van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, 1/3 voor mensen met een kleinere portemonnee en 1/3 voor overige buurtbewoners. De kosten voor deze minivakantie zijn:

  • € 15,- per tent en € 15,- p.p. voor het hele weekend
  • € 10,- per tent en € 2,50 p.p. voor vrijwilligers en mensen met een kleine portemonnee
  • Kinderen t/m 12 jaar kamperen gratis.

Let op!

  • Alleen bewoners met de postcodes 7325, 7326, 7327, 7328 en 7329 kunnen komen kamperen
  • Per reservering zijn maximaal 1 tent en 6 personen toegestaan
  • Mensen met een kleine portemonnee kunnen korting krijgen
  • Door je aan te melden als vrijwilliger krijg je korting
  • Heb je speciale wensen waar we je misschien bij kunnen helpen? Heb je bijvoorbeeld geen kampeerspullen? Of heb je niet de mogelijkheid om met IDEAL te betalen? Neem dan even contact op met matenpark@debuurtcamping.nl, dan komen we er vast samen uit.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Jolanda
19 december 2018

Lijkt me leuk om hiervan een fotoreportage te maken, hoe kom ik in contact met de verantwoordelijke personen?

Debby, Communitymanager Gezinsstad Apeldoorn
7 januari 2019

Leuk! Je kunt het beste even een mail sturen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl.

Han de Kroon
8 april 2019

Hoi, ik heb het door jou genoemde mailadres gebruikt, maar ik krijg de mail retour Graag even het juiste mailadres . Groeten, Han

Debby, Communitymanager Gezinsstad Apeldoorn
6 mei 2019

Wil je proberen te mailen naar matenpark@debuurtcamping.nl en me laten weten of de mail nu wel aan is gekomen?

Jordy
22 mei 2019

Via jurrijan wil ik activiteiten begeleiden en als vrijwilliger helpen! Ik ben zelf actief in de sport wereld en als leefstijlcoach

Debby, Communitymanager Gezinsstad Apeldoorn
23 mei 2019

Wat leuk Jordy! Ik heb het doorgegeven aan de campingbeheerders.

Romana
25 mei 2019

Beste Jordy, Super leuk! Dat je graag wilt helpen. Zou jij een mail willen sturen naar Matenpark@debuurtcamping.nl? Zo blijven de aanmelding voor vrijwilligers ook een beetje bij elkaar en kunnen we jou ook op de hoogte houden over bijeenkomsten en andere informatie over de buurtcamping. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Romana Geerlings (vrijwilligers coördinator van De Buurtcamping Matenpark)

renet
25 juni 2019

Even een test of dit werkt voor de Buurtcamping

Renet
25 juni 2019

Hallo Han, wil je nog een keer mailen naar Matenpark@debuurtcamping.nl er was een probleem met het adres maar nu komt deze wel bij de camping beheerders. Groet Renet

Updates

Inschrijving Buurtcamping Matenpark gestart
5 februari 2019

Informatiebijeenkomst Buurtcamping de Maten

10 december 2018

Informatiebijeenkomst Buurtcamping de Maten

22 november 2018

Samen met:

Vergroot contrast