Generaties verbinden

Buurtcamping de Maten

Elk jaar gaan buurtbewoners door heel Nederland op vakantie in hun eigen park. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is. Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

Onvergetelijke ontmoetingen

Verschil in inkomen is een van de grootste oorzaken voor kloven in onze samenleving. Een kwart van de Nederlanders kon in 2018 niet met vakantie gaan. De Buurtcamping zorgt ervoor dat iedereen, met en zonder tent, kan kamperen in het park om de hoek. Een derde van de kampeerplekken is voor betalende buren, een derde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen. En nog eens een derde is voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, zij kamperen met fikse korting. Zo zorgt de Buurtcamping voor onvergetelijke ontmoetingen tussen mensen uit verschillende leefwerelden.

Dit jaar komt de Buurtcamping naar Apeldoorn!

Inwoners van wijk de Maten kunnen van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli op een gemoedelijke pop-up camping in een park in de wijk kamperen en zo hun buren van alle leeftijden en achtergronden beter te leren kennen. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het ons-kent-ons gevoel.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Jolanda
19 december 2018

Lijkt me leuk om hiervan een fotoreportage te maken, hoe kom ik in contact met de verantwoordelijke personen?

Debby, Communitymanager Gezinsstad Apeldoorn
7 januari 2019

Leuk! Je kunt het beste even een mail sturen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl.

Han de Kroon
8 april 2019

Hoi, ik heb het door jou genoemde mailadres gebruikt, maar ik krijg de mail retour Graag even het juiste mailadres . Groeten, Han

Updates

5 februari 2019

Informatiebijeenkomst Buurtcamping de Maten

10 december 2018

Informatiebijeenkomst Buurtcamping de Maten

22 november 2018

Samen met

Vergroot contrast