Gezond & veilig opgroeien

Business4school

Laat personeel van de toekomst kennis maken met uw Apeldoornse bedrijf! Met deze oproep nodigden drie Apeldoornse scholen (het Gymnasium, Edison College en het KSG) bedrijven uit om deel te nemen aan een Studie- en beroepenmarkt op 23 en 24 januari. En met succes! Ruim 52 Apeldoornse bedrijven en 500 scholieren deden mee.

Business4school

Onder de naam Business4school willen de initiatiefnemers hun leerlingen van het voortgezet onderwijs meer kennis meegeven over het bedrijfsleven. Met als gevolg een betere keuze voor een vervolgstudie of een profielkeuze. Bob Fennebouwer van Business4school is enthousiast: “Vorig jaar zijn we gestart met workshops, dit jaar hadden we een beursvloer waar bedrijven en scholieren elkaar konden ontmoeten. Dat werkte veel interactiever en beter.” En, het smaakt naar meer: “De bedoeling is om ook met andere VO scholen in gesprek te gaan. Een Apeldoorn brede Business4school Beroepenmarkt is de stip op de horizon.” Hij hoopt dat Business4school uitgroeit tot hèt bedrijvennetwerk, waar leerlingen en bedrijven elkaar steeds makkelijker vinden. Tijdens activiteiten zoals deze beroepenmarkt, maar ook door gastlessen, stages, workshops of misschien zelfs wel vakantiewerk.

Economische Alliantie Apeldoorn

De Beroepenmarkt Business4school mocht rekenen op steun uit de Economische Alliantie Apeldoorn voor extra publiciteit en gebruik van het netwerk. De alliantie geeft zichtbaarheid aan bedrijven, instellingen en initiatieven die bijdragen aan de economie en kracht van Apeldoorn.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast