Buitenruimte voor iedereen

Challenge sporten en bewegen openbare ruimte

Het gemiddeld aantal speeluren van een kind is de afgelopen 30 jaar namelijk drastisch gedaald van 15.000 naar 1.700 uur in 2015. Dat is geen goed nieuws, want het overgewicht onder kinderen neemt toe en de motorische vaardigheden nemen af. Gelukkig wordt sporten en bewegen in de openbare ruimte steeds populairder. Dat is een mooie ontwikkeling. Hoe meer mensen bewegen, hoe beter! Sporten in de openbare ruimte is een zeer laagdrempelige manier om in beweging te komen. Bovendien is het voor iedereen beschikbaar.

Challenge

Er zijn natuurlijk al vele sport- en speltoestellen en faciliteiten voor in de openbare ruimte die kinderen uitnodigen tot beweging. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport is daarom op zoek naar nieuwe, innovatieve fysieke oplossingen, concepten en producten om deze doelgroep (en hun ouders) te stimuleren om meer buiten te bewegen en sporten. Met daarbij extra aandacht voor de beweegvaardigheid. Hebben jullie dé oplossing? Dan ontvangen ze graag jullie pitch!

Wat is er te winnen?

  • €160.000,- pilotbudget dat verdeeld kan worden over meerdere pilots (max €40.000 p/st). Doel: een pilot / prototype realiseren en samen met het ministerie te testen;
  • Interessant netwerk van samenwerkingspartners en gemeenten;
  • Kans op een vervolgopdracht, opschaling, of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot;
  • Daarnaast mag je rekenen op ondersteuning en samenwerking van creatieve en inspirerende specialisten die jullie kunnen uitdagen om jullie product nog beter te maken.

Waar zijn ze naar op zoek?

Oplossingen, concepten en/of producten die:

  • kinderen van 0-12 jaar in buiten in beweging krijgen;
  • ouders stimuleren hun kinderen mee naar buiten te nemen;
  • de openbare ruimte een aantrekkelijkere plek maken om buiten te zijn/spelen;
  • uiteindelijk afgenomen / toegepast kunnen worden door gemeenten.

Het ministerie zoekt partijen die zelf de pilot willen / kunnen uitvoeren en het verder willen doorontwikkelen / vermarkten.

Doe mee

Opgeven kan tot maandag 27 mei 17.00 uur. Kijk op de website voor alle informatie en voorwaarden. Uiterlijk 10 juni wordt bekend gemaakt welke partijen uitgenodigd worden voor een live pitch bij de directie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast