Subsidieregeling schoolpleinen

21 maart 2019

Als gemeente hebben we verschillende doelen. Doelen waar we zelf aan werken, maar waar we ook alle hulp bij kunnen gebruiken. Met deze subsidie geven we scholen de kans om hun schoolplein uitdagender en groener te maken. Hiermee dragen ze bij aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente én helpen ze van Apeldoorn een nog fijnere gezinsstad te maken.

Scholen en schoolpleinen hebben vaak een groot oppervlak. Daardoor kunnen ze ook een belangrijke rol spelen in verduurzaming en klimaatadaptatie. Schoolpleinen kunnen bijvoorbeeld groener worden, door meer gras, bomen, struiken en planten toe te voegen. Daarnaast kunnen scholen helpen door regenwater zelf op te vangen, in plaats van af te voeren naar het riool. Om scholen hierbij te helpen, bieden we een subsidieregeling aan. De subsidie vergoedt een groot deel van de kosten voor het herinrichten van het schoolplein, zodat deze groener, duurzamer en uitdagender wordt.

Aanvragen

Als school kun je online een aanvraag voor subsidie indienen vóór 1 mei 2019. Hoe je dat doet en welke voorwaarden er zijn, lees je hier.

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast