Speelplezier in de binnenstad

28 september 2018

Tijdens het shoppen even een potje vier-op-een-rij, een rondje touwtje springen of een lekker ontbijtje op de markt zaterdagochtend. De afgelopen weken zijn er verschillende activiteiten geweest in de binnenstad van Apeldoorn. Zo willen we laten zien dat er in de binnenstad van alles te beleven valt!
Bij een gezinsstad hoort een fijne binnenstad. Niet alleen om te shoppen, maar ook om met het hele gezin te kunnen spelen. De activiteiten waren dan ook gericht op het hele gezin, van jong tot oud.

Spelletjeskaravaan

Twee keer trok er een karavaan door de Hoofdstraat. Een karavaan met spelletjes. Zo kon je schaken, een potje vier-op-een-rij, boter-kaas-en-eieren en jenga spelen. Niet op normale spellen die je thuis ook hebt, maar in het groot!

Heb je de karavaan gemist? Of kan je er geen genoeg van krijgen? Op drie plekken in de binnenstad staan grote schaakspellen. Bij Statie op het station, Café de Flierefluiter in de Marktstraat en het Cafeetje van Marja in de Hoofdstraat kan je altijd aankloppen voor een potje schaken.

Speelplezier in de binnenstad
De Jenga-toren was twee meter hoog!

Touwtje springen

Bewegen is goed voor je, dat weten we allemaal. Maar bewegen kan ook heel leuk zijn! Wat dacht je van touwtje springen. Op 1 september stond de Turbe Touw Tornado voor de Oranjerie. Iedereen die durfde kon meedoen. Inspringen, uitspringen, jong en oud waagden zich eraan.

Speelplezier in de binnenstad
Touwtje springen bij de Turbo Touw Tornado

Ontbijtje op de markt

Op zaterdag naar de markt, voor veel mensen een gewoonte. Je groente en fruit er halen, of lekker struinen langs de verschillende kramen. Hoe leuk is het dan dat je ondertussen kan aanschuiven voor een lekker ontbijtje! Heel leuk, bleek op zaterdag 15 september. Er stond voor iedereen die dat wilde een ontbijtje klaar met een lekker croissantje en fruit. En natuurlijk koffie of een verse jus d’orange. Er werd lekker gesmikkeld. Zo lekker, dat je misschien nog wel eens een ontbijtje op de markt kan eten…

Speelplezier in de binnenstad
Lekker genieten van een ontbijtje op de markt

En er komt nog meer!

De laatste activiteiten staan nog op stapel. Op woensdag 3 oktober zijn alle kinderen welkom om met hun opa of oma te komen theedrinken in ‘het deftige theetuintje’. Trek je mooiste outfit aan en neem plaats aan de prachtig gedekte tafeltjes op de hoek van de Paslaan en de Kapelstraat. Deftig servies, mooie vazen met prachtige bloemen kroonluchters, vers gebakken koekjes, alles is er om je een echte prins of prinses te voelen. Zelfs de bediening is op hun best!

Op 10 en 13 oktober gaan we iets spannends doen. We gaan een onzichtbare boodschap achterlaten. Onzichtbaar? Ja echt! Deze boodschap zie je alleen, als het regent. Dus pak je paraplu en kom naar de stad! Regent het niet? Dan lukt het vast ook met je waterpistool!

Natuurlijk kijken we ook verder dan tijdelijke activiteiten in de binnenstad. Wil je weten wat onze andere plannen zijn? Kijk dan bij het project Spelen in de binnenstad.

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast