Seb@stiaanschool ontvangt gezonde JOGG snack!

5 november 2018

Woensdag 31 oktober was het zo ver. De Seb@stiaanschool mocht haar welverdiende gezonde JOGG snack in ontvangst nemen. De school won in september de Accres/Bos & Weide Kidsrun en kreeg de JOGG aanmoedigingsprijs: een week lang een gezonde pauzesnack!

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) wil de kinderen én hun ouders hiermee laten zien dat ze altijd een ‘gezonde keuze’ kunnen maken, ook tijdens de ochtendsnack en lunch. Gezond is namelijk hartstikke lekker. Een goede gewoonte waar ze de rest van hun leven voordeel van gaan hebben!

De gemeente Apeldoorn streeft er ook naar om alle kinderen en jongeren te laten wonen, leren, spelen en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Daarom is Apeldoorn ook officieel aangesloten bij JOGG. Dit betekent dat de gemeente zich inspant om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Wethouder Nathan Stukker hecht veel waarde aan een initiatief als JOGG: “Een gezonde leefstijl lijkt zo voor de hand te liggen, maar dat is het niet. Het aanbod aan snoep, frisdrank en fastfood is zo groot, dat het best moeilijk is om daar nee tegen te zeggen. Maar als je van kind af aan leert dat groente en fruit eten, water drinken en veel bewegen heel gewoon is, dan blijf je dat als volwassene ook wel doen.”

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast