Mobuur bestaat een half jaar!

27 september 2018

Al zes maanden lang rijden de auto’s van Mobuur door de straten van de wijken Kerschoten en De Naald.

Op 1 oktober is het daarom feest. Belangstellenden kunnen die dag een kijkje nemen bij de centrale van Mobuur,  in De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280 te Apeldoorn. Dit is de standplaats van de chauffeurs. De plek waar de telefoon wordt opgenomen én de plek waar de elektrische auto’s worden opgeladen.

Het aantal ritten stijgt nog wekelijks. Klanten weten Mobuur steeds beter te vinden. De verwachting is dat in de herfst, als het weer slechter wordt, het aantal klanten en ritten flink zal groeien!

De  piekdagen zijn donderdag en vrijdag, met vooral veel ritjes naar de winkels voor de weekendboodschappen. De rest van de week gaan de ritten naar allerlei plekken: de apotheek, de huisartsen in de wijk, naar familie en vrienden, naar de kapper en naar de bushalte van de streekbus aan de Loolaan. En dat past precies bij de doelstelling van Mobuur: een duurzame vervoervoorziening die bijdraagt aan sociale samenhang in de wijken en ongewenst isolement tegen gaat.

Tot nu toe gebruiken vooral mensen die wat slechter ter been zijn Mobuur, maar Mobuur is voor iedereen. Wil je weten wat Mobuur voor jou kan betekenen? Je vindt alle informatie hier.

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast