Voorbode kunstwerk Leienplein

12 maart 2019

Vooruitlopend op een nog te installeren kunstwerk, zijn op het Leienplein tien letters in het wegdek verschenen. Dit is uit praktische overwegingen naar voren geschoven. Het totale kunstwerk krijgt haar definitieve vorm immers pas over enige tijd. Maar de bestrating, die er een onderdeel van is, werd vernieuwd en het zou zonde zijn geweest om geen gebruik van de situatie te maken en het wegdek later nog weer eens voor het kunstwerk open te breken.

De tien letters die in het straatverband van het Leienplein zijn te zien, vormen samen de woorden LEIEN en THUIS en zijn de voorbode van een zogenaamd ‘Gesamtkunstwerk’ van de Apeldoornse kunstenaar Bas Fontein en vormgever Mark Kuiper. Ook de ondernemers van het plein dragen er hun steentje aan bij.

Initiator van het kunstwerk aan het Leienplein is het Apeldoornse burgerinitiatief KunstwerkT, bestaande uit enkele kunstliefhebbers, die zich al jaren geheel vrijwillig inzetten om Apeldoorn via kunst in de openbare ruimte leuker en vrolijker te maken. Voor de financiering heeft KunstwerkT zich eveneens ingespannen. Zo is onder andere een crowdfundingsactie, via Voor Apeldoorn, gerealiseerd en zijn sponsorbijdragen en een bijdrage van de gemeente Apeldoorn binnengehaald, waaruit het geheel uiteindelijk kon worden bekostigd.

De definitieve installatie van het kunstwerk vindt over niet al te lange tijd plaats. Maar wie er nu al iets meer van zou willen weten, kan dit filmpje bekijken op Voor Apeldoorn, waarin het idee achter de deze week in het wegdek aangebrachte woorden LEIEN en THUIS wordt toegelicht.

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast