Leerlingen Walterbosch denken mee over Gezinsstad Apeldoorn

3 oktober 2018

Hoe maken we van Apeldoorn een nog fijnere stad voor gezinnen? Met die vraag gingen leerlingen van Veluws College Walterbosch aan de slag. Aan de hand van drie thema’s, Buitenruimte voor iedereen, Gezond en veilig opgroeien en Generaties verbinden, bedachten de leerlingen op verschillende plannen en initiatieven om de stad aantrekkelijker te maken.

Aantrekkelijk voor gezinnen

De thema’s waarmee de leerlingen aan de slag gingen, zijn ook thema’s waarmee de gemeente de komende jaren aan de slag gaat. Apeldoorn wil namelijk een aantrekkelijke gemeente zijn voor gezinnen. Veel gezinnen zijn nu al enthousiast over de stad. Dat vindt de gemeente heel fijn maar wil dit tegelijkertijd natuurlijk graag zo houden. Daarom zet Apeldoorn de komende jaren in op alles wat al goed gaat, bekijkt hoe dit zo kan blijven en natuurlijk naar wat er nog beter kan. Dit wil de gemeente natuurlijk niet alleen doen, maar het liefst samen met alle Apeldoorners. Jong en oud.

Plek voor hangjeugd

De leerlingen van het Walterbosch grepen deze kans met twee handen aan en gingen enthousiast aan de slag. Vooral het thema Buitenruimte voor iedereen, was erg populair. De conclusie? Buiten is het maar saai. Als we willen dat jongeren meer naar buiten gaan, moeten er plekken komen die hen uitdagen en waar ze graag willen komen. Dat is niet alleen beter voor de (hang)jeugd, maar ook voor kleinere kinderen. Want als jongeren een eigen plek hebben, gebruiken ze de speelplekken voor de kleintjes niet meer als hangplek.

Generaties verbinden

Ook werd er flink nagedacht over hoe mensen elkaar meer kunnen ontmoeten. Ideeën die op tafel kwamen gingen bijvoorbeeld over clubhuizen middenin speeltuinen, barbecuetafels voor jong en oud en sporttoestellen voor ouderen en jongeren.

Denk ook mee over Apeldoorn

De gemeente is erg blij met de ideeën van de leerlingen van Veluws College Walterbosch en verwacht dat er onder de Apeldoornse jongeren nog veel meer goede ideeën zijn. En die wil de gemeente erg graag horen. Dus heb jij ideeën over hoe we onze gemeente nog beter kunnen maken? Of zijn er op jouw school projecten waarbij scholieren meedenken over democratie? Laat het dan weten door een mail te sturen naar gezinsstad@apeldoorn.nl. En wie weet voeren we jouw idee wel uit!

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast