Jong en oud genieten van voorstellingen in Dok Zuid!

5 november 2018

Op 26 oktober heeft Len Copal twee voorstellingen gespeeld als Anja, de onderstebovensteachterstevoren nicht van Annie MG Schmidt. Doré van Deijck begeleidde haar op de piano.

Vol verwachting zaten de kinderen van kinderdagverblijf De Kinderkajuit en buitenschoolse opvang Kids Base op de eerste rijen. De bewoners van Klein Geluk (Sainte Marie) hadden uitgekeken naar de voorstelling. Liedjes van Annie MG Schmidt! Ja, ze konden nog wel een aantal titels noemen.
De kinderen kennen Annie, de tante van Anja, niet. Maar helemaal onbekend was het voor hen toch ook weer niet: Jip en Janneke waren er! Niet in het echt, maar wel op karton en in boekvorm.
Voor de ouderen passeerden bekende en minder bekende liedjes. Gerritje, uit Ja zuster, nee zuster, die van duiven hield, zorgde voor oh’s en ah’s in de zaal. Op de step, op de step bleek een makkelijke meezinger. Lachen was het bij ‘in een rijtuigie’. Thomas speelde met verve het paard, Willem en Wim zaten in het rijtuig en keken naar ‘de kont van het paard’.

Bij sommigen liedjes kregen kinderen en ouderen een actieve rol. Toen Anja op de mast met doek wees, veerden sommigen kinderen op. ‘Op een onbewoond eiland’, dat kenden ze wel. Maar…Anja ging zingen over een schipbreukeling. Een groepje kinderen mocht met hemd en onderbroek zwaaien. Eindelijk, na 86 dagen, werden ze gered door een helikopter. Tijdens het lied ‘circus’ kon er worden gejongleerd met diabolo’s, bordjes en ballen. Bij een ander lied zong Anja een paar keer “fuck”. Hè, dat is toch een lelijk woord? Oh, maar ze heeft het over een fuchsia. Dat is een plant, die vroeger, maar ook nu nog, in menig vensterbank staat. Tot slot was het nog even griezelen met de spin Sebastiaan.

Hiermee was een einde gekomen aan een gezellig samenzijn. De tijdloze teksten van Annie, de mooie zang van Anja en het uitstekende pianospel van Doré hadden voor even de zogenaamde generatiekloof overbrugd. Of ze nou 2, 27, 51, 76 of 89 waren: iedereen zong, klapte en speelde mee en heeft genoten van de voorstelling.

Om 15.00 uur was het tijd voor de tweede voorstelling. Anja en Doré schitterden nogmaals voor een publiek van maar liefst 73 mensen van alle leeftijden. Het was een geslaagde middag!

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast