De Klup maakt kans op een Appeltje van Oranje

20 januari 2019

Genomineerd

Uit heel veel aanmeldingen is De Klup genomineerd voor het Appeltje van Oranje van  het Oranjefonds. Tot en met 16 januari kon er gestemd worden en dat hebben jullie massaal gedaan. De Klup heeft namelijk 1218 stemmen gekregen en staat daarmee op de 12e plek. Tijdens de landelijke finaledag op 24 januari mag De Klup zich presenteren. De score daarvan wordt opgeteld bij de uitslag van de stemtiendaagse. Zo wordt bepaald wie de tien genomineerden zijn. In april kiest het bestuur van het Oranjefonds hieruit de drie winnaars. In mei krijgen de drie winnaars op Paleis Noordeinde het bronzen beeldje dat is gemaakt door prinses Beatrix en maar liefst 15.000,- uitgereikt door Koningin Maxima.

Wat is De Klup?

Mensen met en zonder beperking kunnen hun leven verrijken bij de Klup in Apeldoorn. Door deel te nemen aan activiteiten, vrijwilligerswerk te doen, taalstages te volgen, begeleid te werken of maatschappelijk te ondernemen. De ontmoetingsplek werd gerealiseerd om ouders te ontlasten. Zij kunnen hun kinderen met een gerust hart achterlaten door de goede begeleiding en ondersteuning van de vrijwilligers. Ze bieden mensen met een beperking een luisterend oor in een prettige en veilige omgeving.

In het Kluphuis kunnen bezoekers wekelijks deelnemen aan ruim dertig activiteiten op het gebied van hobby en creativiteit, dans en zang, ontmoeting en sport. Deze worden begeleid door 140 vrijwilligers en stagiaires. Alles staat in het teken van ontmoeten, verbinden en meedoen. De activiteiten zijn dan ook een middel om mensen samen te brengen, de vrijwilligers zijn het bindmiddel.

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast