Aanplant van eerste Tiny Forest in Apeldoorn

26 november 2018

Apeldoorn heeft sinds maandag een Tiny Forest. Een Tiny Forest, de naam zegt het al, is een klein bos, net zo groot als een tennisbaan. In het bos groeien alleen bomen en planten die horen in de omgeving. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving en is een fijne ontmoetingsplek voor de buurt.

Eerste Apeldoornse Tiny Forest

Tiny Forest is een gezamenlijk project van IVN natuureducatie en de gemeente Apeldoorn. Het eerste Apeldoornse Tiny Forest heeft een plek gekregen in de wijk Zevenhuizen. In het park tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat, op de plek van de afgebroken basisschool, is nu een bos zo groot als een tennisbaan. Wethouder Mark Sandmann plantte maandag samen met leerlingen van basisschool De Zevensprong en OBS Het Web de eerste struiken en planten.

Minibos is goed voor de wijk

Voor de gemeente is een Tiny Forest belangrijk, omdat het goed aansluit bij de doelen op het gebied van groen in de stad. Zo zorgt een Tiny Forest voor meer en divers groen in de wijk. De verschillende soorten bomen trekken weer insecten en vogels aan. Ook biedt een Tiny Forest de kans om de natuur in de buurt te ontdekken en daarover te leren. En een bos in een woonwijk zorgt voor een schonere lucht, voor verkoeling in de zomer en kan een opslagplek voor regenwater zijn.

Kinderen worden Tiny Forest Ranger

Ook is er in het minibosje een ontmoetingsplek/buitenlokaal waar kinderen van de nabij gelegen basisscholen leren over de natuur. Daarnaast leidt IVN de kinderen op tot miniboswachter. Zo’n Tiny Forest Ranger is natuurhersteller, natuurteller en natuurverteller. Zij planten het bos, beheren het bos, gaan op onderzoek uit en vertellen anderen over het bos.

Nog drie Tiny Forests

In Apeldoorn komen de komende twee jaar nog drie Tiny Forests. Waar die precies komen is nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op www.apeldoorn.nl/tinyforest

Deel dit bericht

Reacties


Een reactie wordt pas getoond na goedkeuring van een beheerder

Vergroot contrast