Symposium ‘Aandacht voor gezonde leefstijl van cliënten binnen de hulpverlening’

13 juni 2019 t/m 13 juni 2019, 13:30 tot 17:00, Dok Zuid, 1e wormenseweg 460

Op donderdag 13 juni 2019 organiseren Stimenz en de Universiteit Maastricht in Apeldoorn een symposium over gezonde leefstijl binnen de hulpverlening. Binnen de hulpverlening gaat de aandacht vaak uit naar acute problemen, zoals schulden en de veiligheid van de kinderen. Aandacht voor een gezonde leefstijl is belangrijk, maar wordt vaak als minder belangrijk ervaren.

Hoe krijgen we voor elkaar dat gezonde leefstijl de aandacht krijgt die het verdient in de hulpverlening? Is het reëel om hulpverleners te vragen cliënten ook te begeleiden op het gebied van gezonde leefstijl? Wat is er voor nodig om mensen met complexe problematiek en stress te laten ervaren dat het maken van bewuste keuzes in voeding, bewegen en ontspanning bijdragen aan hun algehele gezondheid? En er samen naar te kijken hoe die bewustere keuzes ook voor hen betaalbaar zijn.

Tijdens het symposium gaan we met professionals, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en wetenschappers in gesprek over dit thema. We presenteren ook de eerste ervaringen en resultaten van het Back2Balance-project waarin we in Apeldoorn meer aandacht voor gezonde leefstijl proberen te integreren in de hulpverlening. U bent van harte uitgenodigd voor dit symposium! Het symposium vindt plaats op donderdag 13 juni van 13.30 tot 17.00 uur in Dok Zuid (1e Wormenseweg 460) te Apeldoorn en is gratis toegankelijk (dankzij subsidie van FNO).

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Deel dit agenda-item

Samen met:

Vergroot contrast