SamenLoop voor Hoop, 24uurs estafette

29 juni 2019 t/m 30 juni 2019, 14:00 tot 14:00, Mheenpark, Mheenlaan Apeldoorn

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. De allereerste Samenloop voor Hoop in Apeldoorn wordt georganiseerd op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 in het Mheenpark. Tijdens deze 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Kinderloop

Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. De Kinderloop is een korte versie van de SamenLoop. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars Samenloop T-shirt, ze lopen in teams en worden begeleid door een volwassene.

Programma

De openingsceremonie, Onder aanmoediging van alle aanwezigen, lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – de survivors – samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

De Kaarsenceremonie, zaterdag 29 juni 2019 / 23:00 uur
Als de avond valt, steken we de kaarsen aan. Daardoor verlichten de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker. En we steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

De Slotceremonie, zondag 30 juni 2019 / 14:00 uur
Na 24 uur lopen alle deelnemers, gehuld in hun paarse shirt, de laatste ronde samen. Ze worden begeleid door sfeervolle muziek. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald. Een cheque met het bedrag wordt aan KWF overhandigd.

Doe mee

Onderstaand filmpje geeft een aardig beeld van hoe het evenement eruit gaat zien. Meelopen, geld ophalen of iemand sponsoren? Kijk dan op de website van SamenLoop voor Hoop voor alle informatie.

Deel dit agenda-item

Vergroot contrast