Raad van kinderen Waterschap Vallei en Veluwe onthullen klimaatboodschap

10 oktober 2018 t/m 10 oktober 2018, 15:00 tot 16:00, Marktplein Apeldoorn

De Raad van Kinderen van Waterschap Vallei en Veluwe heeft meegedacht over de vraag hoe het Waterschap de regio kan helpen om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Op de Dag van de Duurzaamheid woensdag 10 oktober onthullen de kinderen vanaf 15.00 uur een belangrijke boodschap om klimaatverandering tegen te gaan en jij bent van harte uitgenodigd hierbij te zijn.

Over de Raad van Kinderen van Waterschap Vallei en Veluwe

De Raad van Kinderen van waterschap Vallei en Veluwe schooljaar 2017-2018 bestaat uit 28 kinderen uit groep 9, de zogenoemde plusklas van scholenkoepel Leerplein 055 in Apeldoorn. Ieder jaar wordt de Raad van Kinderen opnieuw geïnstalleerd. De kinderen brengen nieuwe en frisse ideeën maar maken ook kennis met het werk van het waterschap. De Raad van Kinderen krijgt actuele vraagstukken of probleemstellingen voorgelegd door het waterschap. Dit keer speelde de vraag hoe we om kunnen gaan met klimaatveranderingen. Zij hebben daar vervolgens onderzoek naar gedaan en hebben hun bevindingen gepresenteerd aan het waterschap. Op 17 oktober laat het Waterschap aan de kinderen zien wat ze met de adviezen van de kinderen gaan doen. Én zal één van de klimaat ideeën al uitgewerkt gepresenteerd worden, middels een animatiefilmpje, aan de raad van kinderen tijdens een heuse première in Filmhuis Gigant.

Daarna is het filmpje o.a. te zien hier op de website en kun je lezen wat jij kunt doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Deel dit agenda-item

Vergroot contrast